06-5351-3978

Geen inkeerregeling zwartspaarders meer per 2018

De regeling waarmee zwartspaarders korting op hun boete kunnen krijgen als ze alsnog hun vermogen opgeven bij de Belastingdienst, verdwijnt per 1 januari. Dat heeft staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën woensdag laten weten. De afschaffing van de inkeerregeling wordt in het Belastingplan 2018 opgenomen.

Besluit genomen

Hij had eerder dit jaar al aangekondigd de inkeerregeling te willen afschaffen, maar nog geen besluit genomen over het tijdstip. Wiebes neemt de het voorstel tot afschaffing van de inkeerregelin op in het pakket Belastingplan 2018 en zal daarmee ingaan per 1 januari 2018. Opneming in het pakket Belastingplan 2018 betekent dat deze maatregel, anders dan de staatssecretaris eerder had aangegeven, niet zal worden gepubliceerd ter internetconsultatie.

Betere samenwerking

De kans dat een zwartspaarder tegen de lamp loopt wordt steeds groter, zegt Wiebes. ‘Door de toenemende transparantie, onder meer op het vlak van internationale fiscale gegevensuitwisseling, hebben belastingdiensten meer informatie tot hun beschikking en zijn zij beter in staat tot handhaving.’ Bron: Rijksoverheid

Nieuws

Nieuwsarchief

Archieven