06-5351-3978

Belastingdienst start nieuw portaal voor ondernemers

De Belastingdienst start 3 januari 2019 een nieuw portaal voor ondernemers: Mijn Belastingdienst Zakelijk. Zzp’ers en eenmanszaken kunnen daar btw-aangifte doen, hun btw-aangifte corrigeren, een opgaaf intracommunautaire prestaties (ICP) doen en hun rekeningnummer opgeven of wijzigen.
In de loop van 2019 kunnen alle ondernemers in Mijn Belastingdienst Zakelijk aangifte gaan doen voor de btw, loonheffingen en vennootschapsbelasting.

Nieuw

  • Mijn Belastingdienst Zakelijk werkt beter op tablets en smartphones dan het huidige portaal voor ondernemers.
  • Vanaf 3 januari 2019 loggen zzp’ers en eenmanszaaken met een DigiD in op Mijn Belastingdienst Zakelijk. Later in het jaar kunnen andere ondernemers gaan inloggen met eHerkenning. Inloggen met DigiD of eHerkenning is makkelijk en veilig.
  • De aangifte kan tussendoor opgeslagen worden.
  • Wie de aangifte via Mijn Belastingdienst Zakelijk opstuurt, kan deze daar altijd inzien.

Het huidige portaal voor ondernemers blijft voorlopig bestaan. Uiteindelijk zal Mijn Belastingdienst Zakelijk het huidige portaal vervangen.

Nieuws

Nieuwsarchief

Archieven