06-5351-3978

Fiscus stopt met automatische vordering kleine belastingschulden


Voor mensen die schulden hebben bij de overheid komen er spoedmaatregelen zodat zij in ieder geval genoeg geld overhouden om van te leven. De Belastingdienst stopt nog dit jaar met het automatisch afschrijven van bedragen tot 500 euro. De fiscus vorderde daarmee een deel van de belastingschuld terug.

Verder is het de bedoeling dat er een einde komt aan het beslag op toeslagen. Daarnaast kunnen gemeenten coulanter zijn om te voorkomen dat mensen met schulden nog dieper in de problemen komen.

Het gaat om maatregelen die in een wet stonden die op 1 januari had moeten ingaan. Maar de invoering liep vertraging op door ICT-problemen bij de Belastingdienst en andere organisaties.

“Die wet komt er gewoon”, aldus staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken). Ze wil met de noodmaatregelen de situatie van mensen bij wie het water tot aan de lippen staat, nu al zo snel mogelijk verbeteren. De verbeterplannen zijn onderdeel van het actieplan ‘Brede Schuldenaanpak‘. Van Ark (SZW) en staatssecretaris Snel van Financiën informeerden de Tweede Kamer over de voortgang van de wetgeving die het actieplan mogelijk moeten maken. Het gaat om de implementatie van de Wet vereenvoudiging beslagvrije voet en het traject verbreding van het beslagregister.

Bron : ANP

Nieuws

Nieuwsarchief

Archieven